Her zaman olduğu gibi yine tutkuyla üreten, hayallerinin peşinden gidenlerin hikayelerini konuşuyoruz. Bu ay konuklarımız özellikle yemek tutkunlarına bolca ilham vereceğini düşündüğümüz genç ve yetenekli kadınlar!
Öncelikle bu teklifimizi kırmadığınız için teşekkür ediyor ve sorulara geçiyoruz!
Üçüncü konuğumuz mutfağa aslında hiç istemeden girip ayrılamayan bir Pastry Chef, Merve Sancak!
Merhaba ben Merve, kendimi ifade etmek istediğim ve bunu üreterek yapabileceğimi anladığım bir zamanda girdim mutfağa. Çalışma hayatıma artizan ekmekçi olarak başlamıştım, bu zamanla restoran mutfağına kaydı ve aslında tüm operasyondan keyif aldığımı farkettim. Geçtiğimiz sene kafayı napoli pizzası yapmakla bozmuştum, bu sene yerini panettone aldı. Galiba pastane şefi olmakla ilgili en sevdiğim şey obsesyon. Şu sıralar private aşçılık ve ufak danışmanlıklar veriyorum.
Favori mutfak karakterin kim desek?
M: Bon Appetit - Chris Morocco
Çünkü ISTJ.
İlk pişirdiğin şeyi hatırlar mısın ya da mutfaktaki en eski anıların neler?
N: Domates çorbasi olduğunu hatırlıyorum, koca bir tencere yapıp hepsini de ben içmiştim.
Yediklerini neler belirliyor? Keskin çizgilerin, alışkanlıkların var mı yoksa daha sezgisel mi besleniyorsun? Mesela bu sıralar mutfakta ne pişiyor?
M: Çalışırken sadece ekşi maya ekmek ve tatlı yiyerek besleniyorum, daha çok zamanla alakalı diyebilirim. Bu sıralar mutfağa girmekten ziyade takip ettiğim restoranları denemeye çalışıyorum, bu sene Fauna ve Turk'den çok keyif aldım.
Annenden ya da hayatındaki bir kadından öğrendiğin bir mutfak bilgisi var mı?
M: Annem iyi bir şef sayılmaz.
Hayatında sana en çok ilham veren kadın kim oldu?
M: Sanırım uzun bir süredir en çok ilham aldığım, heyecanlandığım kadın Rustic Canyon'un şeflerinden: Erika Chan
Son olarak bizimle paylaşabileceğin bir mutfak sırrın var mıdır? Bir püf noktası ya da özel bir reçete belki?
M: Paleo - glutensiz beslenenler icin güzel bir ekmek reçetem var, çalıştığım bir yerde elimdeki en iyi malzemeleri düşünerek yazmıştım.
Malzemeler:
Su 30 gr
Bal 10 gr
Zeytinyağı 40 gr
Yumurta 230 gr
Beyaz sirke 12 gr
Kabak çekirdeği öğütülmüş 130 gr
Ay çekirdeği öğütülmüş 130 gr
Keten tohumu öğütülmüş 30 gr
Psylium husk tozu 8 gr
Karbonat 5 gr
Tuz 5 gr
Chia tohumu 20 gr
Mavi haşhaş 5 gr üzeri icin
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştır, harcın çekmesi için kenarda beklet. Porsiyonlayıp 145 derece fırında kapaklı 1 saat pişir, kalıptan çıkarıp 170 derece baca açık fırında 30 dk kurut.
Daha fazla ilham veren hikaye için blogumuzdaki diğer yazıları buradan inceleyebilirsiniz! Serinin diğer konukları Hatice ile Nemira'nın hikayelerini de okumadan geçmeyin.
Tüm alanlarda cinsiyet normlarından, eşitsizliklerden sıyrıldığımız bir dünya umuduyla.. bizlere ilham olan, güç veren tüm kadınlara teşekkürler!
Bir yorum bırak