Her zaman olduğu gibi yine tutkuyla üreten, hayallerinin peşinden gidenlerin hikayelerini konuşuyoruz. Bu ay konuklarımız özellikle yemek tutkunlarına bolca ilham vereceğini düşündüğümüz genç ve yetenekli kadınlar!
Öncelikle bu teklifimizi kırmadığınız için teşekkür ediyor ve sorulara geçiyoruz!
İlk konuğumuz Ankara'dan, Mozz.'un inanılmaz lezzetli pizzalarının çıktığı o keyifli mutfaktan, Nemira!
İstanbul Üniversitesinde işletme bölümünü tamamladıktan sonra Ankaraya tekrar taşındım. Ne yapmak istiyorum nereden başlayabilirim diye düşünürken diğer taraftan da masa başı bir mesleği yapamayacağımdan emindim. Güneş Bey ile yollarımız kesişti ve Mozz. ve mutfakla hikayem burada başladı. Başlarda tüm günüm mutfakta yeni şeyler deneyip öğrenerek geçti. Uzun bir hamur yapma, mayalama, açma eğitimi süreci geçirdikten sonra hamuru tanımaya başladım. 2 yıldır her sabahım hamur yapmakla başlıyor ve bu rutinden oldukça keyif alıyorum. Eskisi kadar mutfakta vakit geçiremiyorum artık işletmenin müdürlüğünü yapıyor olduğum için fakat hamurları yapmak ve pişip masaya giden her pizzada dokunuşum olduğu hissi beni en çok motive eden etken olabilir.
Favori mutfak karakterin kim desek?
N: Monica Geller, mutfakta kendime en çok benzettiğim karakter olabilir. İşe odaklandığındaki heyecanı, titizliği ve yaptığı mesleğe sevgisi sanırım benim favori karakterim olmasını sağlıyor.
İlk pişirdiğin şeyi hatırlar mısın ya da mutfaktaki en eski anıların neler?
N: Mutfakla ilk tanışmam ilkokul yıllarında kış tatilinde bir yemek kitabında bulduğum kurabiye tarifi ile olmuştu. Kendimi bildim bileli tatlı ve şekerlemelerle aram iyidir. Kar yağışından dolayı dışarı çıkıp alamadığımdan kendim bir şeyler yapmayı denemek istedim fakat sonuç ben dahil kimsenin yiyememesiyle son buldu. Hatta o soğuk havada ekmek kırıntısı bile olsa yiyecek olan kuşlar bile yiyemedi.
Yediklerini neler belirliyor? Keskin çizgilerin, alışkanlıkların var mı yoksa daha sezgisel mi besleniyorsun? Mesela bu sıralar mutfakta ne pişiyor?
N: Son zamanlarda et ürünlerini hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum sanırım en keskin çizgim bu diyebiliriz. Vejetaryen tarifler deneyip ufak tefek eklemeler yaparak damak zevkime göre çeşitlendiriyorum.

Annenden ya da hayatındaki bir kadından öğrendiğin bir mutfak bilgisi var mı?
N: Annemden bana klasik yemeklerdense hep hamur yapmayı öğretmesini isterdim sanırım işim için bunu istemek doğru bir seçim olmuş.
Hayatında sana en çok ilham veren kadın kim oldu?
N: Hayatımın her döneminde bir değil birçok kadını rol model alıp, fikirlerini önemseyip benimsediğim olmuştur. Fakat hayatımdaki önemli zaman dilimlerinde gücünü hep yanımda hissettiğim kişi her zaman ablamdır.
Son olarak bizimle paylaşabileceğin bir mutfak sırrın var mıdır? Bir püf noktası ya da özel bir reçete belki?
N: Çikolatalı kurabiyem herkes tarafından çok sevilir bu tarifi bana göre güzel yapan püf nokta şeker ile birlikte pekmez de kullanmak. Hem renk hem de tat olarak çok etkileyici oluyor denemenizi tavsiye ederim.
Daha fazla ilham veren hikaye için blogumuzdaki diğer yazıları buradan inceleyebilirsiniz! Serinin diğer konukları Hatice ile Merve'nin hikayelerini de okumadan geçmeyin.
Tüm alanlarda cinsiyet normlarından, eşitsizliklerden sıyrıldığımız bir dünya umuduyla.. bizlere ilham olan, güç veren tüm kadınlara teşekkürler!
Bir yorum bırak