Bu site, tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

Etik Hediye Seçim Rehberini İncele! - Şimdi Keşfet

        

Local Makers Yeni Gelenler - Şimdi Keşfet

        

#Rotabu x Local Makers - İstanbul Yılbaşı Rehberi

Rotabu & Local Makers işbirliği ile Istanbullular için bir Yılbaşı Rehberi hazırladık!
Sizleri Rotabu'nun kurucusu Burcu ile tanıştırıp bize ilham olan mekanları, ziyaret etmeyi sevdiğimiz restoranları ve tasarım dükkanlarını listelediğimiz bu rehberin sizlere de ilham olması dileğiyle! 

Sözü mekan önerileri ya da yemek tavsiyeleri yapmaktan çok lokal markaları ve işletmeleri destekleyen, seslerinin duyulmasına yardımcı olan Burcu'ya bırakıyoruz!

Burcu'yu daha yakından tanımak ve Rotabu'nun hikayesini incelemek isteyenler buradan hikayesine ulaşabilir.



Yeni yıl heyecanını çoktan hissetmeye başladık biz. Etrafımızı saran o büyüye kapılmayı seçiyoruz. O büyünün içinde ışıltılı mekanlarda bulunup her şeyin iyi olacağına dair umudu saçmak istiyoruz. Mesela yılın bu zamanında sevdiklerimizle vakit geçirmeye daha çok özen gösterip, yılın devamında da onlarla olmayı garantiliyoruz sanki. Vakit geçireceğimiz ortamları seçerken işini severek yapan lokal işletmelere gitmeyi tercih ediyoruz. Böylelikle yıl boyu bizi sevgiyle karşılayan, mutfağını açanlarla yılı tatlı tatlı kapatıp, şimdiden iyi seneler dilekleriyle ayrılmanın tadını çıkarıyoruz. 

Sevdiklerimizle buluşurken onlara ufak da olsa gönlümüzün bir olduğunu hissettirecek hediyeler vermek de istiyoruz. Bu hediyeleri de lokal ruhunun peşinden gitmeyi seçerek, umutlarını ve hayallerini de her daim yanına alan markalarda buluyoruz. Kalıplara sıkıştırılmış hediyeler değil, karşımızdakini gerçekten ne mutlu edicekse o hediyeleri seçmek en keyiflisi. Bir de hediyeyi açarken yüzündeki ifadeyi hayal etmesi var tabi! Mesela lezzetli yemek için sizinle her yere gelen arkadaşınıza en güzel hediye bir kutu kurabiye olabilir ya da daha iyisi onu o kurabiyeciye götürmek! Yeni yıl heyecanını bir türlü hissedemeyen, umuda ihtiyacı olan arkadaşlarınıza ise en güzel hediye ışıltılı bir ortamda birlikte geçirilen vakit olacaktır. 

Bazen bir deneyim, bazen ufak bir hediye bize birkaç heyecanlı gün yaşama şansı vericektir. O heyecana kapılmayı seçip, bundan sonuna kadar keyif almak istiyorsanız bu rotadaki mekanları çok seviceksiniz! Local Makers x Rotabu Yeni Yıl Rotasındaki durakları Anadolu & Avrupa yakaları için ikiye ayırdık, bu mekanları listenize ekleyin!

Avrupa Yakası:

  • Petra Roasting Co.: İlk şubesi Gayrettepe göz bebeğimiz ama Bebek de öyle güzel oldu ki! Yemyeşil bahçesine kış çok yakışacak. Yeni yıla özel çıkan Christmas latte’sini kaçırmayın, çok tavsiye.
  • Season Artisan Bakery: Fransız bakery konseptli bu dükkan Bebek’in en yenisi. Kruvasanlarıyla kendinden söz ettiriyorlar bizden söylemesi. Özellikle bu sezonda tezgaha giriş yapan Eton Mess Croissant frambuaz püresi ve beyaz bezeden şapkasıyla yeni yıl heyecanını dükkana taşımış, denemeden yılı bitirmeyelim.

  • Blok Mekan Christmas Market: Farklı farklı alanlarda üretimlerini gerçekleştiren birçok Maker 16 - 30 Aralık'ta 13:00 & 22:00 saatleri arasında Local Makers New Year Market Blok Mekan Bomonti'de üst katta sizi bekliyor olacak.
  • Local Makers Dükkan: Christmas Market etkinliğine katılamıyorsanız üzülmek yok. Birçok Maker ürünü dükkanda hep sizi bekliyor. Geç kalmadan hediyelerinizi almak için dükkana uğrayın!

  • Dekk: Lokal yeme içme markalarının bir araya toplandığı, şehre heyecan getiren bu açık alan pazarı bize panayırda hissi veriyor. Adeta christmas panayırı, nereye baksanız güzel yemek, iyi müzik, 2021’e mutlu final!
  • Bomontiada: Buradaki yemek duraklarına bayılıyoruz. İyi yemeklerin yanına bir de konserler eklenince ortam şölene dönüşüyor. Yeni yıl heyecanını hissetmek için motivasyon arayanların bulacağı yerdeyiz!
  • Feriköy Antika Pazarı: Her hafta pazar günü kurulan antika pazarı bölgeye müthiş bir enerji katıyor. Yaşanmışlıktan beslenen antika ürünleri hediye edeceğiniz sevdikleriniz çok şanslı.

  • Coffee Department: Burada yeni yıla özel çıkan bir lotun sürprizi var: Lugmapata! Vişne, greyfurt ve kırmızı elmayı andıran tadıyla yılbaşının kahve olmuş hali adeta. Nostaljik yılbaşı kartları da bonus!
  • Foxy: Markasının yanına “Local and Real” yazmasının yanında bunu içselleştiren bir işletme burası. Yeni yıl kutlama yemekleri için önerdiğimiz Foxy’de masanıza lokal şarap üreticilerimizden Diren’den bir kırmızı eklemeyi de ihmal etmemenizi öneririz. Tam bir yılbaşı şölen masası.

 

  • Cocodema: Yaşayan ve yenilenebilir hediyeler en desteklediklerimiz. Özellikle yeni yıl hediyelerinizi sürdürülebilir lokal markalardan seçmenizi tavsiye ediyoruz. Bitki ve tasarım ürünleri Cocodema’da sizi bekliyor.

Anadolu Yakası:

  • Brekkie: Kruvasanları için kış sabahının karanlığında dahi yollara düşülen Brekkie, bu kez christmas temalı kurabiyeleriyle aklımızı fazlasıyla çeliyor. Bu zamana özel olduğunu unutmayın, kaçırmayın.
  • Aralık: İster erken yeni yıl kutlama yemekleri, isterseniz de kahvaltı için gözümüz kapalı öneriyoruz. Menüsü mevsime göre güncellenen Aralık’a gidince bu dönemin favorilerini sormayı ve kutlama masanıza almayı unutmayın.

  • Bakır İstanbul: Bakır ürünler, 10 bin yıldır hayatımızda yer alıyormuş, inanılmaz. Ustalıkla üretilen her bir ürün yeni yıl masanızda kendini gösteren bir hediyeye dönüşsün.

  • Paseo Gelato: Dondurma için yaz kış fark etmez diyenleri Paseo'ya alalım. Çünkü yanık süt pirinç dondurmasını tatmamadan yılı kapatmanızı hiç istemeyiz.
  • Müze Gazhane: Şehre yaydığı muhteşem enerjisiyle çok amaçlı bir yaşam alanı olan Müze Gazhane’yi mutlaka deneyimleyin.
  • Maitoinen: Heyecanla hazırlanan seramik tabaklar, bardaklarla kurulan bir yılbaşı masası düşünmek bile bizi mutlu ediyor. Arkadaşlarınız için hediye seçerken kendinize de almadan çıkamayacağınız keyifli Maitoinen dükkanını rotanıza ekleyin.
  • Josephine Cookies: Fransız bakery konseptinden ilhamla üretilen bu kurabiyelerin, Fransa’da yiyeceklerimizden çok daha güzel olduğunu düşünüyoruz. Hangisinin favoriniz olduğuna karar vermeye çalışırken bir kutu kurabiye bitebilir bizden söylemesi, hepsine ayrı tutkunuz. Muhteşem tasarım kutularıyla öyle güzel bir yeni yıl hediyesi olur ki!
  • The Mia: Yılbaşı konseptli öyle çok ürün var ki burada, özellikle son dakikada hediye arayanlar yolunuzu buraya düşürün. Hazır gelmişken soluklanmak için The Mia’nın girişindeki Spada’dan kahve içmeyi de ihmal etmezsiniz bizce. Christmas hisli yumuşacık kekleri limonlu haşhaşlı koşturmanız sırasında yorgunluğunuzu alıcak.
  • 240 Derece: Artisan ekmekleri hem yılbaşı masanızı hem de yeni yıl kahvaltı sofranızı şenlendirir! Ekmeklerinin yanında yeni yıla özel sürpriz bir ürün de var. İtalya’da yılbaşı dönemlerinde ortaya çıkan Panettone, 300 gr’lık küçük aile boyuyla rafta bizi bekliyor!

Rotamızdaki her bir durağın size ilham olmasını umuyoruz. Lokal ruhu taşıyan her işletme bizim için çok özel. Burada yer verebildiğimiz birkaç lokalle size hatırlatma yapmak istedik. Sevdiklerinizle uyguladığınız keyifli bir rota diliyoruz!

 

Bir yorum bırak

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Alışveriş Sepeti

Satın alınabilecek başka ürün yok

Sepetiniz şu anda boş.