Bu site, tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

Etik Hediye Seçim Rehberini İncele! - Şimdi Keşfet

        

Local Makers Yeni Gelenler - Şimdi Keşfet

        

Gibi Bodrum Ekibi ile Söyleşi

Bodrum'dan tekrar merhabalar! Bu sefer Bodrum rehberinde kısaca kendilerinden bahsettiğimiz Gibi ekibi ile sizleri tanıştırmak için buradayız. Bodrum seyahatimizi kaçıranlar için Bodrum rehberimizi de buraya bırakalım. 

Bodrum ziyaretimizin en önemli noktalarından Gibi Bodrum olmuştu.
Kumbahçe tarafında, harika bir manzara ve beyazlar içinde, tam da Bodrum gibi ama yeni şeyler söyleyen bir tasarım dükkanı! İçerisinde yaşamı kolaylaştıran, zamansız ve sürdürülebilir tasarım ürünler bulabileceğiniz bu dükkan, imece usulü oluşturdukları bir yuva olarak gören 6 arkadaş tarafından kurulmuş. Bizi ağırlayan Mehmet, Beyza, İrem, Merve, Tarık ve Gökhan’a çok teşekkür ederiz. Kendileriyle yaptığımız keyifli söyleşinin yepyeni kolektif yaşamlara ilham olması dileğiyle, buyrun sohbete!

 

 

○ Merhabalar, bize Gibi’nin hikayesini anlatır mısınız? 


Hepimizin ortak noktası, artık başka şeyler dinlemek, söylemek, deneyimlemek istediğimiz, samimiyet kavramının içini doldurmak istediğimiz bir dönemdeyken kesişti yollarımız ve zaman bizi çok güzel bir dostluğa ilerletti.

Bir akşam tüm ekip oturuyorduk. 
Madem hep bir aradayız ve hepimiz birçok özelliğe sahibiz, neden hem birlikte olacağımız hem de satış yapacağımız bir oluşum yapmıyoruz diye başladı muhabbet. Üç gün içinde mekan bizi bulmuş, bizde projeyi çizmiş, planları yapmış ve duvarları kırmaya başlamıştık”. 

Ayrıca hepimizin yeteneklerini ve mesleklerini harmanlayacağı bir çatı altında toplama fikri de bizi oldukça heyecanlandırmıştı.

Şimdi Gibi çatısının altında hem satış yapıyoruz hem de Merve ve Mehmet içmimarı tasarım ve uygulama proje, Tarık stil danışmanlığı, Beyza fotoğraf hizmeti vermekte, İrem ve Gökhanla birlikte markalara içerik çekmekteyiz. 


○ Neden Bodrum?

Çünkü Bodrum hepimizin köklendiği, büyüdüğü ve aslında yeniden doğup birbirimizi bulduğumuz yer. 

○ Dört farklı marka ve altı ortak olarak nasıl bir araya geldiniz? Bu tarz bir işbirliğinin kolaylıklarından ve zorluklarından bahseder misiniz?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, hepimizin sıcacık bir samimiyete ihtiyacı olduğu anda kestiği için yollarımız, zorluk gibi gördüklerimizi de avantaja çevirmeyi yeğledik. 

Hepimiz, birimizden birimiz hepimizden besleniyoruz. Şöyle ki; 

Gibi,

Hayata artık İrem gibi realist ama bir o kadar neşeli ve enerjik bakabilmeyi,

Tarık gibi net sınırlar çizerken de hayatı şıklaştırabilmeyi, 

Beyza gibi farklı tatlara ve duygulara tüm içtenliğimizle açık olabilmeyi, 

Gökhan gibi, başkalaşırken kabuğumuzu nasıl da naif kırabildiğimizi, 

Mehmet gibi, ham olanı inceliklerle islerken daha da doğala, insanın en saf haline nasıl dönebileceğimizi 

ve Merve gibi,

hayat denilen macerayı önce sakince kabul edip sonra eğlenceli hale getirmeyi öğrendik. 

 

Gibi, bize bizi yeniden anlatan, bizi büyüten, küllerimizden  bambaşka bir biz yaratan hisler okulumuz. Artık bir kişi gibiyken içimizde altı ayrı kalp, altı ayrı farkındalıkla atıyoruz adımlarımızı. Etrafımıza çok başka bir mutluluk saçıyoruz, üretmeye doyamıyoruz.

Önümüz arkamız sağımız solumuz biz. 

 

 

○ Gibi’de rutin bir gününüzün akışından bahsedebilir misiniz? Kim neden sorumlu?

Gibi, hepimiz için aslında bir aidiyet hissi bu nedenle, Pazartesi hariç her gün birimiz duruyoruz ve çalışma arkadaşımız Deniz ile birlikte gelen müşterilerle sohbet ediyoruz, hikayemizi anlatıyoruz ve zaman zaman da dükkan içinde değişiklikler yapıyoruz. Böylelikle hem enerjimiz değişiyor hem de hem kendimiz hem de müşterilerimiz için hep yeni bir güne başlıyor ve heyecanımızı koruyoruz.

○ Biraz da burada bulunan ürünlerden bahsetelim. Sizin için bu ürünlerin ortak noktası neydi?

Ürün gamımızı her birimizin ortaya çıkardığı tasarımlar, el emeğimiz ve tutkularımız oluşturuyor. Mehmet’in nostaljik köşesi nalburiye, İrem ve Merve’nin el yapımı şapkaları, Beyza’nın birbirinden lezzetli tatlıları ve pastaları ve tabi ki Tarık ile Gökhan’ın atölyelerinde tasarladığı el yapımı seramik koleksiyonu ürün gamımızın temelini oluşturuyor. Bir de, Türk ve lokal tasarımlara sahip deneyimlerimizden yola çıkarak çalıştığımız markalar var. Bu markalarla çalışmak bizim için duygusal bir bağ kurmak da demek oluyor, çünkü bünyemizdeki ürünleri  tanıtırken üreten kişinin yolculuğunu bilmek, o ürünü deneyimlemek yaptığımız işi inanarak yapmamızı sağlıyor. Çoğunlukla sürdürülebilir yaşam gereçleri ve tasarım ürünler sunuyoruz diyebiliriz.

○ Pandemi ile Bodrum’da neler etkilendi? Böyle bir zamanlamada Bodrum’da bir işletme açmak sizin için nasıl bir süreçti? 

Açıkçası, yeni bir maceraya atıldığımız için hem heyecan verici hem de gerçekten zor bir süreçti. Her bir köşesini, duvarını, penceresini kendi ellerimizle tasarladığımız, boyadığımız ve inşa ettiğimiz Gibi Bodrum karantina döneminde bir nevi terapi gibi geldi. Zaman zaman zorlayıcı anlarımız oldu tabi ki, herkesin hali hazırda yapmakta olduğu kendi işleri olması nedeniyle kalan zamanımızı dükkanımıza vermek için elimizden geleni yaptık.

Bodrum, pandemide büyük oranda göç aldı bu nedenle ihtiyaçtan doğan bir oluşum içinde olduğumuzu bildiğimiz için birtakım zorlukları olsa da güzel şeylere vesile olacağımıza inanıyoruz ve sabırlı, yavaş adımlarla ilerliyoruz.


○ Sizi takip edenleri Gibi’de ne gibi yenilikler bekliyor? Yakın planda gerçekleştirmeyi düşündüğünüz projeler var mı?


Her şeyin hızla değiştiği, geçici heveslerin etkisinde kaldığımız bu dünyada, yavaş yapılmış, uzun ömürlü ve faydalı olacak şekilde tasarlanmış nesneleri aramaya çalışırken bulduk kendimizi. 
Onları hayatımıza eklemeyi seçtiğimiz an, kendimizi sadece görünüşlerine değil, dokusuna, ağırlığına ve bize sağladığı konfora kaptırdık. Biz buna ‘faydalı güzellik’ dedik. İnsanlara mutluluk, güç ve bir nevi zarif bir neşe hissi aşılamak istiyoruz”. Bu doğrultuda beş duyumuza hitap eden  faydalı tüm  güzellikleri hep birlikte deneyimleyeceğimiz etkinlikler planlıyoruz. 

○ Hikayenizi okuyanlar ve Local Makers ailesi için sizden öneriler rica etsek? 

 

İrem Çopuroğlu

Kitap: Mori ile Salı buluşmaları (çok küçükken okumama rağmen beni derinden etkileyen bir kitap olmuştur.)

Dizi: Sense 8

Podcast: Nilay Örnek

Film: Holiday (en iyi hissettiren yılbaşı filmim)

 

Merve Çopuroğlu

kitap : İnsanın anlam arayışı / Victor E. Frankl

Dizi : Homeland

Film : Nothing Hill

 

Mehmet Öksüz

Kitap: Alain de Botton- Mutluluğun Mimarisi

 

Gökhan Gökdemir

Kitap : İnsan olmak / Engin Geçtan 

Dizi: Six Feet Under

Film: Serseri Mayınlar 

Podcast: Yeni Haller


Beyza Kungurlu

Kitap: Coco ve Igor

Dizi : Friends 

Film: The secret life of Walter Mitty

Podcast: Ece Targıt Yoldayız Geliyor Musun?

 

Tarık Gül

Dizi: Black Mirror

Film: The Favourite

Kitap: Dorian Gray in Portresi











Bir yorum bırak

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Alışveriş Sepeti

Satın alınabilecek başka ürün yok

Sepetiniz şu anda boş.