Bu site, tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

Etik Hediye Seçim Rehberini İncele! - Şimdi Keşfet

        

Local Makers Yeni Gelenler - Şimdi Keşfet

        

Yeniden Başlamak İçin Bir Adım: Los Chullos

Los Chullos, üretici ve alıcı arasında köprü görevi üstlenen yerel bir marka. Sadece ürettikleriyle değil, aynı zamanda etik ve ahlaki değerlerle de fark yaratıyorlar. Bölgedeki küçük ve orta ölçekli tekstil üreticilerinin yeniden faaliyete geçmesine katkı sağlamak amacıyla kuruldu. Hak verirsiniz ki; üreticilerin mesleklerine ve uğraşlarına kavuşmaları, bölgede hayatın yeniden başlamasına önemli bir katkı sağlayacak. Bölge üreticileriyle birlikte yeniden başlamayı hedefleyen, sürdürülebilir ve etik değerlere önem vererek; bölgedeki ekonomik faaliyetlere katkı sağlayacan Los Chullos markasını daha yakından tanımak ve başlattıkları projeyi sizlere anlatmak istedik.

Buyrun sohbete!

  • Los Chullos markası nasıl ortaya çıktı ve nasıl bir misyona sahip?

Los Chullos bir üretici markasıdır. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tekstil üreticilerinin, yakınlarının ve dostlarının bir araya gelmesi ile ortaya çıkmıştır. Tekstil üretiminin herhangi bir aşamasında faaliyet gösteren ve deprem bölgesinde bulunan küçük ve orta ölçekli üreticilerin bölgede hayata yeniden başlamalarına katkı sağlama maksadı taşımaktadır. Yardımların sürdürülebilir olmaması ve azalması sebebiyle, bölgedeki iş yaşantısının yeniden başlaması gerektiğine inanıyoruz. Küçük ve orta ölçekli üreticilerinin ve zanaatkârların, zorlu hayat ve piyasa koşullarından, kendi markalarını oluşturarak çıkabileceğine, bölgemizde kendi adlarına yeniden bir hayat başlatabileceklerine inanıyoruz.

Los Chullos, üreticilerin fikri çalışmaları ve özverisi ile ortaya çıkmıştır. Mali anlamda kayda değer bir başlangıç sermayesi bulunmamaktadır. Gündelik hayatta giydiğimiz, bilinen markalardan satın aldığımız tekstil ürünlerinin birçoğu bölgemizdeki üreticiler tarafından üretilmektedir. Los Chullos, üreticilerin de bir markasının olabileceğine ve üretimin küllerinden yeniden doğabileceğine inanır.

  • Los Chullos markasının ürünleri nelerdir ve nasıl üretiliyorlar?

Los Chullos’un ilk ürünleri dört renk, beş beden ve altı tasarımdan oluşan İyilik Giy Koleksiyonu t-shirtleridir. 14 Mart 2023 tarihinde ön satışa sunulan t-shirtlerimiz, www.loschullos.com sitesinden aldığımız ön siparişler adedince üretilmeye başlanmıştır. Takip eden süreçte, sweatshirtler, spor giyim, lacoste t-shirtler ve çocuk giyim ürünleri koleksiyonlarımızı satışa sunmayı hedeflemekteyiz.

Ürünlerimizin üretim sürecinden bahsetmek gerekirse; örme ve boyama aşamasından sonra kumaşlarımızı testlerden geçirmekteyiz. Kumaşlarımızın testleri tamamlandıktan sonra, kesim, baskı, dikim, kalite kontrol ve ütü-paketleme aşamaları ile üretim sürecimiz devam etmektedir. Ürünlerimizin kumaş üretimi, kesim, baskı, dikim, kalite kontrol ve ütü paketleme süreçlerinde, websitemizde iletişim bilgilerini paylaştığımız üreticiler ile çalışmaktayız. Ön sipariş sürecinde almış olduğumuz sipariş adetlerini, üreticilerimizin programlarının müsaitliğine göre, üretim aşamalarına paylaştırmaktayız. Websitemizde üreticilerimizin iletişim bilgilerini de paylaştık: Los Chullos ürünlerinin üretimleri dışında, başkaca toplu siparişler için Los Chullos üreticilerine münferiden ulaşılmasını arzu etmekte ve hedeflemekteyiz. Böylece, aracı olmaksızın üretici ve alıcı buluşabilecektir.

  • Los Chullos markası, küçük ve orta ölçekli tekstil üreticilerinin yeniden faaliyete geçmesine nasıl katkı sağlıyor?

Deprem sonrasında bölgemizde, iş ve üretim süreci tamamen durma noktasına geldi. Üreticilerin büyük bir çoğunluğu atölyelerini kaybettiler. Los Chullos, her şeye rağmen hayata ve üretime yeniden başlamak isteyen üreticilerin bir araya gelerek iş ve sipariş alabilmesine, hakkınca ve adil bedeller ile, aracılar olmaksızın alıcılara ulaşabilmesine katkı sağlıyor. Başlangıç aşamasında almış olduğumuz ön siparişler ile halihazırda bir kumaş örme ve boyama atölyesinin, bir kesimhanenin, bir baskı atölyesinin ve iki dikim atölyesinin işe başlamasına katkı sağlamış bulunmaktayız. Toplamda 50.000 sipariş adedine ulaştığımızda, bölgemizdeki tekstil üreticilerinin yaralarının sarılmasına önemli bir katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz.

  • İyilik Giy Koleksiyonundan bahsedebilir misiniz?

Ön satış kapsamında birkaç haftayı bulabilen teslim süresine rağmen, ürünlerimizden satın alan kurum ve kişiler, üreticiler olarak bizlerin hayata yeniden başlamasında bir önemli bir dayanışma örneği göstermiş oluyorlar. Dolayısıyla İyilik Giy Koleksiyonu, bir dayanışma koleksiyonu olarak tanımlanabilir.

İyilik Giy Koleksiyonu, altı tasarımdan oluşuyor; her bir tasarımın bir hikayesi var.
Asla Bırakılmayan Eller, Alageyik, Alfa, Hayat Yeniden, Biz ve Los Chullos, isimli tasarımlarımız dört renk ve beş beden seçeneğinden oluşmakta.

  • Markanın ürünlerinde kullanılan malzemeler nelerdir ve nasıl seçilirler?

Markamızın ürünlerinde ilkesel olarak ekolojik ve geri dönüştürülebilir hammaddeler tercih etmekteyiz. Kumaşlarımızı üretim aşamasında testlerden geçirmekteyiz. İyilik Giy Koleksiyonu ürünlerimizde %100 pamuklu süprem kumaş kullanmaktayız.

  • Los Chullos markası, hangi etik değerleri benimsiyor ve bu değerler nasıl uygulanıyor?

Los Chullos markası, iş etiği, sürdürülebilirlik, doğa ile barışık üretim değerlerini benimsiyor. Bir araya gelen üreticilerimiz, ücret, çalışma saatleri ve sair hususlarda asgari yasal standartların üzerine çıkmaya, ve hep daha iyisini sağlamaya gayret gösteriyor. Ürünlerimizin ekoloji ile barışık bir şekilde, toplumsal adalet ve refah değerleri çerçevesinde üretilmesini hedefliyoruz.

  • Markanın ürünlerinin satışından elde edilen kar nereye gidiyor ve hangi sosyal projelere yatırım yapılıyor?

Markanın ürünlerinden elde edilecek olan kâr öncelikli olarak üreticilere ulaşıyor. Bunun üzerinde bir kârlılığın olması durumunda bölgede iş ahlakı çerçevesinde istihdamın artmasına ve bölgedeki temel ihtiyaçların giderilmesine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

  • Markanın gelecekteki planları nelerdir?

Los Chullos, bir üretici markası olarak büyümeyi hedeflemektedir. Tüm üreticilerin arzusu ve katkısı ile yeni, sağlıklı ve sürdürülebilir bir üretim tesisinde, doğa ile barışık ürünler üretmeyi planlamaktadır. Bölgede sürdürülebilir, iş etiği ve ahlakı değerlerini benimseyen bir istihdamın sağlanması, üreticinin doğrudan alıcı ile buluşmasının sağlanması Los Chullos’un öncelikli gayretidir.
Ayrıca Los Chullos bir gönüllü arama kurtarma ekibi oluşturarak, ileride olabilecek doğal afetlerde, afetzede insanlara destek olmayı hedeflemektedir.

  • Los Chullos markası, sürdürülebilir moda ve etik üretim konularında neler düşünüyor ve hangi adımlar atılıyor?

Los Chullos ekolojik bütünlüğü ve toplumsal adalet değerlerini benimser. Modaya bakışımız, yalnızca ürün ekseninde değildir. Üretimin sosyal, kültürel, ekolojik ve finansal ölçekte değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Toplumsal adalet ve refahın, sektörümüzde öncelik olabileceğine, doğa ile barışık ürünlerin üretilebileceğine inanıyoruz. Halihazırda bölgemizde belirli tedarik aksaklıkları bulunuyor. Bu aksaklıkların, doğa ile barışık bir şekilde giderilebileceğine, yeniden başlangıcımızın, etik üretim çerçevesinde gerçekleşebileceğine inanıyoruz.

Bir yorum bırak

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Alışveriş Sepeti

Satın alınabilecek başka ürün yok

Sepetiniz şu anda boş.