Bu site, tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

Etik Hediye Seçim Rehberini İncele! - Şimdi Keşfet

        

Local Makers Yeni Gelenler - Şimdi Keşfet

        

Meru Incense & Music - İnci Özay Hatipoğlu

Doğayı ve onun bir parçası olmayı çok seviyoruz. Binbir çeşit canlısına, renklerine, seslerine, kokularına ve tüm bunların müthiş bir ahenk içinde varolmalarına hayranız. Tabiat ananın zenginliği, yaptığımız tüm işlerde her daim en büyük ilham kaynağımız. 

Bir Eylül günü öğle vakitlerinde dünyaya gelmişim, İnci koymuşlar ismimi. Kendimi bildim bileli en çok doğada vakit geçirmeyi severim. Yanından geçerken dokunmadan edemem heybetli bir ağacın gövdesine. Ne zaman ikilemde kalsam soluğu aldığım yer bellidir; tahmini yaşı 650 olan canım fıstık ağacının dibidir yerim. Sessiz ve çok güçlü bir iletişim vardır aramızda, iyi geliriz birbirimize… Sık sık ormana, dağa, denize kaçarım. Uzun uzun yürür, sessiz sessiz dağlara tırmanır, istediğim yerde kamp yaparım.

Kokular… Gözlerimi kapatıp kokuları ayırt etmek büyük heyecanlarımdan biridir. Çiçekli mi? Meyveli mi? Odunsu mu? Yeşil mi? Örneğin kahve kokusu demek yeterli değildir benim için, bir bir cımbızlamaya çalışırım içindeki koku moleküllerini. Ve bunu burnuma değen her koku için yaparım. Belki de bu yüzdendir en büyük tutkularımdan birinin bitki ve baharat çeşitleri oluşu. Ve tabii attarlar benim şekerci dükkanlarımdır. Hafızama en çok kazınmış kokular nedir diye çocukluğuma döndüğümde, burnuma ilk gelenler; lavanta, anason, ardıç katranı sabunu ve ekmek fırını kokusudur.

Kısaca bugüne nasıl geldiğimi özetlemem gerekirse:  2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Sinema-Tv Bölümünden mezun oldum. 2003 yılında gastronomi eğitimi almak üzere, ABD’de yer alan; Johnson & Wales Üniversitesi’ne gittim. 2005 yılının Ekim ayında İstanbul’a döndüm. 

5 yıldızlı otellerde ve restoranlarda mutfak departmanında çalıştım. Uzun yıllar yerli ve yabancı şarap üreticileri ile çalıştım. Sektör çalışanlarına yiyecek-içecek ve şarap kültürü eğitimleri verdim. Dünyaca ünlü şarap markalarının Türkiye elçiliğini yaptım. Özel davetlere catering hizmeti verdim. Seyahat Acentaları ile ortak, yurtiçi ve yurt dışında ‘’Gastronomi Turları’’ gerçekleştirdim. 0cak 2017 - Ocak 2019 yılları arasında İstanbul’da yer alan özel bir mutfak akademisinde, profesyonel aşçılık ve pastacılık öğrencilerine eğitim verdim. 2017 yılından beri benimsediğim vejetaryen beslenme tarzı ile yemekle olan ilişkim tamamen değişti.

ABD’de okuduğum yıllarda yoga ile tanıştım. Gençlik yıllarımda başlayan Uzakdoğu ve Sufi Felsefesine olan merakım zaman ilerledikçe derinleşti. Değerli hocaların yoga ve meditasyon atölyelerine, sessizlik inzivalarına katıldım. Mart 2017’de uluslararası geçirliliği olan yoga eğitmenlik sertifikalarımı aldım. O günden beri  - çok severek -  özel yoga dersleri vermeye devam ediyorum. 

Doğaya, ağaçlara, bitkilere, baharat çeşitlerine ve kokulara olan düşkünlüğüm ve büyük heyecanım sebebiyle, 2019 yılının başında Meru Incense & Music markasını kurdum.

Bir yorum bırak

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Alışveriş Sepeti

Satın alınabilecek başka ürün yok

Sepetiniz şu anda boş.