Bu site, tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

Etik Hediye Seçim Rehberini İncele! - Şimdi Keşfet

        

Local Makers Yeni Gelenler - Şimdi Keşfet

        

Çiğdem Kacar Selimoğlu - K'Aİ&VROSİ

"K'Aİ&VROSİ" iki kelime de Lazca ve ikisi de aslında aynı anlamda “İYİ” demek. Yani bu bir ikileme. Ancak “K’ai” daha çok Artvin, Arhavi bölgesinin kullanmayı tercih ettiği bir kelime; “Vrosi” ise Ardeşen lazlarının. Bu ikilem, iki farklı bölgeye ait kelimelerden ortaya çıktı. Bölgenin çeşitliliğini, marka ismine yansıttık.
Günümüz koşullarında üç günde tezgahta dokuyacağı peştamal ücretinin neredeyse beş katını bir günlük bağ-bahçe işlerinden kazanan zanaatkarlar, meslek olarak yapılan geleneksel dokumacılıktan uzaklaşıyor; aynı zamanda makina üretimiyle oluşan haksız rekabet karşısında alıcı bulmakta zorlanıyor. Hal böyle olunca, bölgeyi simgeleyen kırmızı, sarı, siyah çizgili örtünün geleneksel üretimi yok olmaya yüz tuttu. K’ai & Vrosi olarak kara tezgahta dokunan geleneksel değerimiz olan Karadeniz peştamalını yaşatmak ve yerel üretimi desteklemek için Türkiye’de konusunda ilk olarak yola çıktık.

Kullanım alanı azalan bu zengin kültür ürünü kumaşı, çantalarda yeniden yorumladık. Deri ile modern ve kullanışlı parçalarda hayat bulan peştamal, artık şehrin sokaklarında herkesin üstünde olmalıydı. Karadeniz’e bu borcu ödeme zamanı.

Bir yorum bırak

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Alışveriş Sepeti

Satın alınabilecek başka ürün yok

Sepetiniz şu anda boş.