Natuva
Tarımsal sürdürülebilir üretimin sağlıklı gıdaya ulaşmamızda bugünümüz ve geleceğimiz için öneminin farkındayım. Bu alanda çalışarak bir coğrafya da saklı kalan değerleri markalaştıran, bilgi ve tecrübelerini üretim ve teknolojiyle buluşturan ve bu sayede toprak, doğa ve insan sağlığına fayda sağlayan genç girişimlerin sayısının yok denecek kadar az olduğunu fark ettim. Aynı zamanda sürdürülebilir üretimin en büyük sorunun üretilen temiz içerikli ürünlerin pazarlama, sunum ve dağıtımı olduğunu da. Bu alanda bir kadın girişimci olarak, kurumsal hayatta edindiğim tecrübelerimle fark yaratmak ve geçmişten günümüze farklı, katkısız ve sağlıklı lezzetler sunmak için farklı ne üretebilirim diye sorduğumda evlendikten sonra eşimin anneannesi sayesinde tanıştığım ve çevremdeki en farklı ve nadiren ulaştığım tek lezzet kokulu üzüm suları sayesinde kokulu üzümü araştırmaya başladım. Karadeniz topraklarında doğal olarak dayanıklılıkla ve sağlıkla yetişen ve kendine has aromasıyla ve şifasıyla fark yaratan kokulu üzümü, kurumsal iletişim ve pazarlama alanındaki tecrübelerim ve kadın emeğiyle katma değerle buluşturup markalaştırmayı ve bu sayede toplumsal değerlerimize sahip çıkmayı hayal ettim. 2021 yılında başlayan yolculuğumuz ile Karadeniz coğrafyasında dayanıklılıkla yetişen sağlıklı bir gıdanın fark yaratan lezzetlerini büyüklerimden öğrenerek, katıldığım eğitimler ve deneyimlerimle yeni ürünlerini hazırlayarak bu değeri yeni nesillere taşımanın mutluluğunu yaşıyorum.
Sürdürülebilir tarımsal ve katma değerli üretimde gençler olarak var olmanın, sağlıklı gıdaya ve yaşama ulaşmamızda bugünümüz ve geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız…
NATUVA, 2021 yılı itibariyle büyük bir kadın emeği ile bütün olarak, Karadeniz’de mevsiminde ilaçsız ve endemik olarak yetişen, kendine has aromasıyla da fark yaratan ve bünyesinde bol miktarda antioksidan ve resveratrol bulunduran Kokulu Üzüm’den (Isabella, İlaç Üzüm, Çilek Üzüm, Kara Üzüm) geleneksel yöntemler ile katma değerli ve birbirinden çeşitli katkısız gıda ürünleri üretiyor. Trabzon Maçka’da yer alan imalathanemizde, Kokulu üzümün asma yaprağını, koruğunu ve üzümünü 13 çeşit ürün olarak hazırlıyor, test ve analizlerini yaptırıyor, modern ve şık sunumları ile www.natuva.com.tr den tüm Türkiye’ye de ilk defa ulaşılabilir kılıyoruz. Kokulu üzümü, sözleşmeli üretici modeli ile kendi topraklarında modern bağlarına taşıyarak biyoçeşitliliğe kazandırmayı, katma değerli üretimi ile insan ve çevre sağlığına fayda sağlamayı, temiz içerikli ve özenli ürünlerini sizlere çok büyük bir özenle ulaştırmayı sorumluluk alıyoruz. Üretimde Sıfır Atık’ın öneminin farkında olarak üzümün posalarındaki değerli kabuk ve çekirdeği de katma değer ile buluşturmak için alanında uzmanlarla, üniversite ve kurumlarda AR-GE ler yapıyoruz. Karadeniz’de kokulu üzümün örnek bahçeleri ile planlı olarak artacak üretimimiz ile, Karadeniz Hazinesi Kokulu Üzüm’ün birbirinden çeşitli lezzetlerini daha fazla genç ve kadın emeği ile Dünya’ya tanıtmayı hedefliyoruz.